Na een dag hard werken heerlijk naar jouw trouwe viervoeter toe, dat is jouw ultieme uitlaatklep waar je van kan genieten en ontspannen. Even de boel de boel laten en samen met jouw maatje aan de slag. 

Je hebt het paard lekker gepoetst en opgezadeld en dan stap je op. In de afgelopen jaren heb je je verdiept in het zo goed mogelijk trainen van je paard, eigenlijk weet je precies hoe je het paard wil gaan trainen en waar je op dit moment mee bezig bent in de rijlessen. Fanatiek en ontspannen begin je aan de training, je weet dat dat belangrijk is voor een goed resultaat maar al gauw voel je bij jezelf spanning komen. Daar gaat hij weer, jouw paard schiet weg en dit is helaas niet de eerste keer. Het wordt steeds erger en je voelt dat jezelf verstijft in je lijf. Tijdens de lessen hoor je zo vaak ontspan je benen en armen, ga zitten, haal adem en nu lukt het weer niet. Wat is er aan de hand met mijn paard? Wat doe ik niet goed? Vragen die direct in je hoofd voorbij komen. Je weet dat je door moet zetten en gaat weer aan de slag en weer gebeurd het, je voelt direct dat je weer verstijft en daarna uit reflex schreeuw je weer naar je paard, “doe toch eens ff normaal” je trekt het paard vol op de handrem en als dat niet werkt, boem tegen de omheining. Je gaat weer stappen en je voelt de moed weer in je schoenen zakken. 

Je merkt dat je in het rijden je onbevangenheid verloren bent, iedere pas moet van jou zijn zodat je precies weet wat hij gaat doen. Controle is jouw sleutelwoord, tempo onder controle, niet te hard anders kan hij wegspringen. Het paard moet nageven en  daarbij ben je voorzichtig met je been want het kan dan zomaar zijn dat het paard daar heftig op reageert. Maar echt ontspannen kan jij niet en je paard eigenlijk ook niet. 

En dan heb je ook nog die mensen langs de kant van de bak staan of als je op wedstrijd bent. Je voelt voordat je opstapt al dat je wat spanning hebt, wat gaan de andere nu weer over mij zeggen? Wat gaat het paard doen? Ze zullen toch wel rustig stil blijven staan en niet met dat paard voorbij komen? En wat als het het paard het niet doet? Je hoofd maakt overuren. 

Hoe zou het zijn als je na die dag hard werken onbevangen op het paard stapt, je voelt dat je lichaam ontspant en je kan toepassen wat je geleerd hebt tijdens de les. Jullie als combinatie verbeteren en je kan nog meer genieten van je maatje. 

Wanneer het paard wegspringt kan je mee gaan met de beweging en daarna meteen door kan rijden. Je niet continue hoeft na te denken wat je moet doen om het paard fijn aan het lopen te krijgen. Je in je bubbel zit en eigenlijk helemaal niet meer door hebt wat er in en rond de bak gebeurd. En hoe fijn zou het zijn als je van je paard kan afstappen met energie ipv helemaal leeg te zijn van de boosheid en frustratie, die je uiteindelijk vooral op jezelf botviert. 

Wil jij weer meer genieten van jouw passie en natuurlijk jouw paard? Met het trainingstraject “vol vertrouwen te paard” gaan we tijdens 7 contactmomenten aan de slag zowel met coaching als trainingen met jouw paard. 

Na dit trainingstraject ga je het volgende merken:

  • Je wordt bewust van de reactie die jij hebt op jouw paard
  • Je weet nu waarom je zo reageert.
  • Je bent niet meer bezig met al die vervelende momenten waarbij het mis is gegaan
  • Je weet hoe je dient te handelen en kan het ook toepassen
  • Je voelt meer ontspanning in je lichaam waardoor je hulpen beter door komen
  • Jullie verbeteren als combinatie
  • Je hebt weer vertrouwen in je paard
  • En jouw zelfvertrouwen krijgt ook een boost!

Ervaringen van deelnemers aan het traject.

Sandra:

Ik had last van spanning tijdens het rijden. M.n. bij onverwachte situaties of als er iets of iemand langs reed waarvan ik dacht dat mijn paard wel eens zou kunnen schrikken en angst tijdens het maken van buitenritten. 

Grootste winst: Dat mijn gedachten vaak irreëel zijn aan de situatie ter plaatse: ik denk dat er van alles kan gaan gebeuren terwijl dit niet zo is. Dit heb ik gelukkig ook mogen ervaren. Ik kan meer dan dat ik zelf bedenk.
Ook heb ik ervaren dat ik door letterlijk los te laten en te ontspannen lekker kan rijden en mijn paard kan helpen als hij het even spannend vindt.

Joline heeft mij op een prettige manier begeleid tijdens dit traject door vooral te luisteren, maar ook door kritische vragen terug te stellen waardoor je komt tot de kern van het probleem. Ze is rustig, kan zich inleven, is meedenkend maar ook kritisch. Ze zet je aan tot nadenken. 

Joline, bedankt voor je goede hulp/begeleiding tijdens dit traject. Ik zou het iedereen aanraden. Ik ben er nog niet, maar weet nu wel dat door te doen ik het juiste gevoel krijg en de irreële gedachten aan de kant kan schuiven. Van hieruit kan ik verder!
En tevens ook dank aan je paarden en hond, zij hebben mij ook veel wijsheid gebracht!

Investering

Deze investering kost je nu €575,- Het is ook mogelijk om dit bedrag in twee termijnen te betalen.

Veel gestelde vragen:

Hoe lang duurt een coachsessie of training?

De coachsessies zullen 1 a 1,5 uur duren en de trainingen duren maximaal 1 uur.

Ik ben het vertrouwen in mijn eigen paard verloren zou ik ook de trainingen op een paard van Jo-line kunnen volgen?

Tijdens het trainingstraject is het zeker mogelijk om eerst op een leerpaard van Jo-line te rijden en jouw vertrouwen weer terug te krijgen. De trainingen daarna gaan we ook weer met jouw paard aan de slag zodat je uiteindelijk weer kan genieten van jouw paard.

Kan ik het trainingstraject volgen op de stal waar mijn paard staat?

De coachsessies worden gegeven op de locatie van Jo-line. Indien de problemen met jouw paard vooral op de eigen locatie afspelen kunnen de trainingen met jouw paard ook daar gevolgd worden. Hiervoor zullen de km’s wel gerekend worden. 

Ik heb geen eigen paard maar loop wel tegen deze problemen aan, kan ik dan toch de training volgen?

Natuurlijk kan dat. Het is mogelijk om op een van de leerpaarden van Jo-line het trainingstraject te volgen.