Herkenbaar?

Je wilt weten hoe je ‘dichter bij jezelf’ kunt blijven, je wilt beter je grenzen leren aangeven, je hebt moeite met bepaalde mensen in je omgeving, je wilt meer zelfvertrouwen hebben, je weet niet welke kant je op wil met je leven of je hebt last van faalangst op school of in je werk…

Dit zijn enkele voorbeelden waar veel mensen en vooral jongeren bijna dagelijks tegenaan lopen in hun leven. Tijd om in actie te komen, jij bent namelijk de enige die daar wat aan kan doen! En ik kan je daarin begeleiden.

 

Coaching met paarden

Om jou te helpen in jouw stukje persoonlijke groei, maak ik tijdens coachsessies gebruik van paarden. Coaching met paarden geeft een extra dimensie aan een sessie. Het paard wordt namelijk ingezet als co-coach en heeft hiermee een belangrijke rol. Het paard reageert op jouw gedrag, jouw gedachten en jouw gevoel. Als coach kan ik aan jou vertalen wat het paard laat zien. Op die manier krijg je een stukje bewustwording dat je verder helpt op persoonlijk of werkgerelateerd vlak. Je kan direct aan de slag met wat je in de coachsessie ervaart.

 

De oerkracht van trekpaarden

Tijdens coachsessies maak ik graag gebruik van trekpaarden omdat ze een vriendelijk karakter hebben en omdat ze oerkracht uitstralen. Daarnaast zijn het heel rustige dieren, zodat ze voor iedereen goed benaderbaar zijn. De trekpaarden leven in een kudde waardoor zij heel dichtbij de natuur staan en heel puur reageren op de situaties die in de coachsessie voorkomen. Zij zullen kiezen om de meest veilige situatie te creëren voor de kudde. En aangezien jij op het moment van de coachsessie onderdeel uitmaakt van een ‘mini’ kudde, krijg jij op een duidelijke, zonder oordeel en liefdevolle manier terugkoppeling van het paard waarmee je werkt. 

 

Hoe ziet een coachsessie eruit?

We werken samen met een paard in een afgezet stukje weiland of paddock. Jij kiest het paard waarmee je wilt werken. Van tevoren bespreken we waar je aan wilt werken. Het paard zal je direct terugkoppeling geven v

an jouw gedrag en wat er onderbewust speelt, zo krijg je meteen waardevolle informatie waarmee we aan de slag kunnen. Het paard zal aangeven waar we het eerst aan gaan werken. Het kan zijn dat jouw leerpunt dat je van tevoren bedacht had hierdoorlater aan bod komt. Laat je dus inspireren door de wijsheid van het paard.

 

Geen ervaring met paarden?

Om een coachsessie met paarden te doen, hoef je geen ervaring met paarden te hebben. Sterker nog, zelfs als je (een beetje) bang voor paarden bent, kan een coachsessie met paarden een hele fijne manier zijn om aan jouw persoonlijke groei en ontwikkeling te werken.